radiologieplzen.eu

Klinika zobrazovacích metod FN Plzeň

nový vzdělávací portál

Vážené kolegyně a kolegové,

v měsíci dubnu byl zahájen testovací provoz nového webového portálu mdct.cz. Jak již název předznamenává, jedná se web zaměřený na multidetektorové CT, zejména s ohledem na specializační výuku mladých radiologů. Přestože zní název jednoznačně mohou se publikované materiály věnovat i jiným zobrazovacím modalitám, např. magnetické rezonanci.

V první fázi budou na tomto portálu publikovány prezentace autorů z plzeňské Kliniky zobrazovacích metod, které byly uvedeny na různých odborných akcích, např. Plzeňský lednový den, Škola CT nebo Harrachovský CT kurz. Prezentace budou uvedeny ve formě odkazu na Skydrive a můžete si je tedy včetně efektů prohlédnout on-line. Druhou formou je .pdf formát s možností stažení.

V budoucnosti bychom rádi kromě prezentací připravily i jiné formy studijních materiálů pro specializační vzdělávání v oblasti výpočetní tomografie, tedy určitou formu e-learningu. V plánu je např. téma vyšetření a hodnocení srdce a koronárního řečiště, ale i další. Stránky budou kromě radiologů sloužit i radiologickým asistentům. Proto sledujte naše stránky a samozřejmě budeme velmi vděční za jakékoliv připomínky a náměty. Dosavadní stránky radiologieplzen.eu budou samozřejmě nadále fungovat, zejména pro naše pacienty a studenty.

Za autorský kolektiv

Jan Baxa (baxaj@fnplzen.cz)

Příští u příspěvku

Předešlý u příspěvku

© 2024 radiologieplzen.eu

Šablona od Anders Norén